miercuri, 8 septembrie 2010

Scorpion

Zodia SCORPION

Alte nume: SCORPIO (in limba latina, preluat si in limba engleza)
Perioada 23 octombrie - 21 noiembrie

ATENTIE! Zilele de inceput si de sfarsit ale zodiei difera de la un an la altul, in functie de ora la care Soarele intra sau iese din zodia respectiva.
Recomandarea astrologului: daca esti nascut la granita dintre zodii, solicita un calcul astrologic profesionist prin intermediul serviciului

Simbolul zodiei : Ideograma semnului zodiacal sugereaza litera M ca simbol al materiei primitive, terminandu-se cu un ac in varf.

Descrierea zodiei:

Zodie feminina de apa, predominant emotionala, psihica, guvernata de planeta MARTE, planeta care sporeste energia
fizica, agresivitatea, curajul, indrazneala si vitalitate, dar si imprudenta, gelozia, asprimea, brutalitatea, violenta, nervozitatea, spiritul razbunator.
Personalitatea Scorpionului este magnetica, misterioasa, carismatica, atragandu-i pe toti in jurul sau ca un magnet. Puternic din fire, Scorpionul nu se lasa usor infrant, avand un profund simt al apararii atunci cand se afla in incurcatura. Desi atrasi de personalitatea lui, cei din jur reusesc cu greu sa il inteleaga, pentru ca e imposibil sa afle ce gandeste si simte cu adevarat. Arata tuturor o imagine de om sigur pe sine, increzator, puternic, controlat si calm, desi in interiorul sau se da o lupta acerba. Scorpionul este sensibil si emotional, dar unde emotiile sunt puternic tinute sub control, incat nu ar putea fi observate nici de catre cei foarte apropiati Scorpionului. In ciuda aparentelor de persoana dura, emotiile sunt totusi latura sa forte si reuseste sa si-o controlati cu mare grija. Toate sentimentele pot fi mult mai intense la Scorpion: si dragostea si ura, si gelozia si loialitatea. Totusi cand emotiile Scorpionului explodeaza, ele pot fi periculoase, adeseori negative, precum razbunarea sau sarcasmul. Este o fire susceptibila si sceptica, sarcastica si aspra uneori. La el nu exista sentimente de mijloc, neutre: totul e alb sau negru. Datorita spiritului sau ascutit, poate eticheta dintr-o privire caracterul unui om. Intotdeauna obtine ceea ce vrea, cand vrea. Este un caracter de temut, fiind inclinat spre autodistrugere, spre experiente originale, spre locuri si aventuri neobisnuite, spiritul sau de investigator atragandu-l in cele mai ciudate actiuni, unele dintre ele periculoase.

Compatibilitate cu alte zodii

EXCELENTA (100%) - Scorpion, Pesti, Rac
BUNA (80%) - Capricorn, Fecioara
DELICATA, RISCANTA (60%) - Varsator, Leu
DIFICILA, DAR INTERESANTA (50%) - Taur
DIFICILA, CU DATORII KARMICE (20%) - Gemeni, Berbec
NERECOMANDABIL (10%) - Sagetator, Balanta

Locuri prielnice: cele situate langa ape.

Din punc de vedere fizic, Scorpionul se raporteaza la organele genitale ale omului.

Aspectul fizic: statura mijlocie, figura de culoare in general inchisa, par bogat, adesea negru, ochi caprui - negri, picioare lungi.

Zone erogene: indeosebi organele genitale; coapsele.

Numere norocoase: 3 si 5
Noroc:la bani
Pe scurt:Semn de apa, fix, feminin, dominat de planetele Marte si Pluto
ATENTIE! Acestea sunt compatibilitati generale intre zodii.
Recomandarea astrologului: pentru compatibilitate exacta cu partenerul/partenera, solicita un calcul astrologic profesionist de compatibilitate prin intermediul serviciului ASTRO-SMS: CUPLUL, PE SCURT...

Calitatile zodiei

transformare, unitate, regenerare, exigenta, reconstructie, renastere, reincarnare, spiritualitate, sexualitate, pasiune, magnetism, detectie, initiere, instinct, autoanaliza, dorinta, tentatie, ambitie, motivatie, pasiune, mare potential, energie, inteligenta

Defectele zodiei

angoasa, distrugere, ranchiuna, razbunare, rautate, vointa, autoritate, despotism, posesiune, gelozie, posesivitate, duritate, violenta, intoleranta, temperament puternic, suspiciune, ironie, cinism, sadism, lipsa de discretie, mister, secrete, greu de patruns

Verbul caracteristic : A dori. DORESC.

Motto-ul zodiei "Ma deschid schimbarii si transform in mine ceea ce trebuie sa existe pentru a descoperi adevarul fiintei mele interioare. Sacralizez sexualitatea."

HOROSCOP IN TOATE FELURILE!
Ziua caracterstica MARTI
Planeta gUvernatoare MARTE
Metalul caracteristic FIER, OTEL
Culorile energizante MARTE, PLUTO
Numerele norocoase 8, 9, 2, 4
Simtul cel mai dezvoltat: gustul
Varsta specifica: maturitatea
Perioada din zi caracteristica: amurgul
Anotimpul caracteristic: toamna
Punctul cardinal caracteristic: vestul
ORGANELE SENSIBILE intestinul gros, uretra, prostata, colon, hemoroizi, oasele nasului
Pietrele caracteristice Acvamarin, Agata de Botswana, Beril, Carneol, Caroit, Crisolit, Crisopraz, Coral, Goshenit, Granat, Heliodor, Hematit, Jasp, Labradorit, Malahit, Moldavit, Morganit, Obsidian albastru-verde, Ochi de pisica, Ochi de soim, Ochi de tigru, Opal negru, Peridot, Perla, Piatra lunii, Piatra sangelui (Heliotrop), Rodocrozit, Rubin, Sardonix, Topaz, Turmalina roz/Rubelit, Turcoaz, Unakit. Talisman norocos: Acvamarin, Beril. Recomandabil: PIETRE ROSU INCHIS, BRUN, NEGRU
Semn de apa, fix (stabilitate), feminin (introvertit), dominat de planetele Marte (nocturn) si Pluto.
Zi norocoasa: marti
Numere norocoase: 3 si 5
Culoare: rosu inchis
Metal: fierul
Locuri prielnice: cele situate langa ape
Verb reprezentativ: „a dori"
Aspectul fizic: statura mitlocie, figura de culoare in general inchisa, par bogat, adesea negru, ochi caprui-negri, picioare lungi


Nativii zodiei Scorpion sunt nascuti in intervalul 23 octombrie - 21 noiembrie.

Motto-ul zodiei Scorpion:
Ma deschid schimbarii si transform în mine ceea ce trebuie sa existe pentru a descoperi adevarul fiintei mele interioare. Venerez sexualitatea.

Cuvinte cheie ale zodiei Scorpion:
transformare, unitate, regenerare, exigenta, angoasa, distrugere, reconstructie, moarte, renastere, reîncarnare, spiritualitate, sexualitate, pasiune, magnetism, detectie, ranchiuna, razbunare, secret, ocultism, esoterism, initiere, instinct, autoanaliza, dorinta, tentatie, posesiune, ambitie

Caracteristici generale:
Zodia Scorpion este o zodie feminina de apa, predominant emotionala, psihica, guvernata de planeta Marte, planeta care sporeste energia fizica, agresivitatea, curajul, îndrazneala si vitalitate, dar si imprudenta, gelozia, asprimea, brutalitatea, violenta, nervozitatea, spiritul razbunator.

Ziua caracteristica zodiei Scorpion:
Nativului din zodia Scorpion i se recomanda sa pastreze cele mai importante actiuni, proiecte sau activitati pentru o zi de marti, guvernata, la fel ca si zodia sa natala, de planeta Marte.

Pietrele caracteristice zodiei Scorpion:
Este bine ca nativul Scorpion sa poarte pe mâna stânga sau la gât bijuterii sau talismane din pietrele sale norocoase:

* Turcoaz - piatra cu rol protector, a legaturii spirituale si a puterii;
* Malahit - piatra a transformarii, a dezvoltarii spirituale, a fidelitatii, a loialitatii, ce ajuta la gasirea caii spre atingerea telurilor, aduce bani si protectie, protejeaza împotriva pericolului;
* Piatra lunii - piatra a energiilor feminine, a emotiilor, a intuitiei, ce aduce dragoste, speranta si protectie, sporeste altruismul, ajuta la rezolvarea disputelor;
* Opal - piatra a creativitatii, a inspiratiei, a imaginatiei;
* Peridot - piatra a vindecarii, a protectiei, ce ajuta la întelegerea schimbarilor ce se cer în viata;
* Rubin - piatra a afectiunii, a spiritualitatii, a bunastarii, a protectiei;
* Acvamarin - piatra ce aduce curaj, protectie si duce la trezirea spirituala;
* Topaz - piatra succesului, a iubirii adevarate, a creativitatii, a bucuriei, a individualitatii.

Metalul caracteristic zodiei Scorpion este fierul, de aceea este recomandabil ca nativul Scorpion sa detina în preajma sa o cantitate cât de mica din acest metal.

Culorile energizante ale zodiei Scorpion sunt rosu, maro si negru, deci nativul Scorpion trebuie sa se îmbrace sau sa se înconjoare cu nuante cât mai diverse ale acestor culori. Noaptea, când se relaxeaza sau când se odihneste trebuie sa se îmbrace, de asemenea, în aceste culori pentru a-si reface energiile de peste zi.

Locurile prielnice pentru zodia Scorpion:

Nativul Scorpion se simte bine acasa, în orasul sau natal, în tara de bastina, în locurile copilariei sale, în locuri cu mare încarcatura istorica sau romantica (cetati istorice sau medievale, castele), în zona istorica sau veche a orasului, în preajma apelor, lacurilor, marii, izvoarelor, fântânilor, piscinelor, în apropierea unei pesteri, în dormitor.

Sunetele energizante pentru zodia Scorpion:

Nativului Scorpion îi place muzica romantica, muzica veche, rareori cea moderna, melodiile care îi amintesc de copilarie, de vechi relatii sentimentale, muzica medievala, dar îl atrage si sunetul de apa curgând, susur de izvoare, zgomot de valuri.

Lectii de viata pentru zodia Scorpion:

Nativul Scorpion trebuie sa îsi foloseasca abilitatea spre transformare în sensul de a se schimba total pe parcursul vietii, trecând de la latura materialista la cea spirituala a vietii. Trebuie sa învete se ierte, sa îsi canalizeze corect energia si inspiratia.

Alimente

Are nevoie de lichide, bauturi calde, alimente calde, peste, alimente oferite de apa, telina, ceaiuri, sucuri, alimente bogate in fier, salata verde, mancare din fudulii, alimente de culoare rosie sau neagra: sfecla, cirese, visine, mere, ridichi, capsuni, rosii, zmeura, mure, gogosari, ardei kapia, carne rosie (de vita sau de porc), mancare fiarta, lamai, ceai de musetel, legume si fructe de toamna.

Cadouri

Carti politiste, carti de groaza, articole de înot, articole cu tenta esoterica (talismane, pietre norocoase, horoscop personal, amulete), flori de mina, obiecte vechi (relicve arheologice), alimente si bauturi fine, carti erotice, carti metafizice (despre reincarnare, paranormal, moarte, spiritism, mistere), carti de tarot, glob de cristal, articole magice, microscop, binoclu, telescop, pahare sau recipiente pentru lichide (vaze), invitatie la un restaurant intim, secret sau la un restaurant cu specific marin, lumanari, articole pentru scufundare, parfum, after shave, colonie, lenjerie intima, articole cu tenta erotica, flori, invitatie la sporturi extreme, parfumuri cu esente masculine, tari, dure, agresive, vestimentatie in nuante de grena, brun, negru, bleu-vert, obiecte metalice, obiecte ce reprezinta scorpioni, pesti, scoici, mamifere acvatice, pasari de apa, pisici, broaste, lebede, broaste testoase, ursi, delfini, foci, betisoare, parfumuri sau esente de aloe, mar, gardenie, lamai, liliac, crin, trandafir, nufar, plante de apa, bijuterii sau obiecte din metalul si pietrele semi-pretioase caracteristice.

Vestimentatie

Se imbraca ciudat, chiar daca in general clasic. Prefera sa ramana discreti si misteriosi chiar si prin vestimentatie, deci nu vor atrage atentia prea mult prin haine, ci mai mult prin aerul pe care vor sa il creeze cu aceste haine. Sunt foarte pretentiosi la haine, de aceea nu vor sti cu ce sa se imbrace. Sunt foarte schimbatori in gusturi, daca azi nici nu le observi stilul vestimentar, maine apar cu un stil violent, tipator. Le place vestimentatia sexy, pentru ca atragerea sexului opus este foarte importanta pentru ei. Femeile vor exagera cu un aspect agresiv din punct de vedere sexual, deci pot aborda vestimentatia tip vampa. Pe de alta parte, pentru a-si pastra umbra de mister asupra lor, se pot imbraca toata viata
numai in negru. Sunt oamenii extremelor inclusiv in vestimentatie, deci azi pot soca, maine pot trece neobservati. Le place sa incerce stiluri noi, dar numai de dragul aventurii, nu vor adopta un stil vestimentar pentru prea mult timp, cautand deja o alta provocare. Culorile recomandate pentru a-si amplifica energiile sunt grena, brun, negru, bleu-vert

Spatii specifice

Incaperea preferata in casa este dormitorul. Locuri prielnice: se simte bine in spatii retrase, discrete, intunecate, misterioase, in preajma sectiei de politie, a garnizoanei, a cimitirului, a farmaciilor, a muzeelor, a ruinelor, a siturilor arheologice, a apelor si marilor. Zone benefice: vestul tarii, vestul orasului, in camere cu ferestre spre vest. Sa plaseze patul cu capul spre vest. Tari/orase specifice: Norvegia, Siria, Zambia, Algeria, Washington, New Orleans, Liverpool

Sunete specifice

Muzica lenta, de meditatie si relaxare, muzica cu tenta erotica, sunetul de apa curgand, susur de izvoare, sunet de valuri.

Profesii

Farmacist, chirurg, ginecolog, militar, scafandru, arheolog, speolog, politist, spion, justitie, armata, scriitor, detectiv, radiestezist (profesiuni bazate pe cautare si investigare a lucrurilor ascunse, misterioase), fizica nucleara, profesiuni legate de moarte (cimitir, pompe funebre, morga), sexolog (profesiuni legate de sex, erotism, pornografie), psiholog (profesiuni legate de psihicul uman), astrolog (profesiuni legate de mister, ocultism, esoterism), spion (servicii secrete).



Cum iubeste Scorpionul?

RASPUNS: SCORPIONUL e secretos si nu se implica intr-o relatie pana nu este pe deplin sigur ca celalalt merita atentia sa. Abordeaza dragostea din punct de vedere emotional, si se gandeste chiar la povesti de dragoste. Isi doreste o persoana artistica, spirituala, de ajutor, linistita, idealista, rafinata, receptiva. este senzual, dominat puternic de placerea fizica. Este in permenanta atras de sexul opus si isi manifesta instinctul cu primitivism si forta. Poate fi dur si exigent, neadmitand jumatati de masura. In dragoste, el vrea ori totul, ori nimic, iar daca nu primeste totul, e in stare sa distruga si ceea ce a obtinut. Este in general fidel, dar daca este inselat, isi coace razbunarea cu o forta diabolica. Are tendinta de a-si manifesta excesiv instinctele erotice, este inclinat spre experiente originale si ciudate, inclusiv pe plan erotic, dornic de noi schimbari in cuplu.

Este un partener misterios, secretos, pasional, sexual. Este atras de cineva care il fascineaza, il invaluie in farmecul sau personal. Este atras de secret, deci oricamd ar accepta o relatie clandestina, doar pentru a-si satsface dorintele sexuale puternice. Are o putere pasionala iesita din comun, fiind colindat de fantezii erotice intense. Are sentimente foarte puternice legate de familie si camin. Toate problemele din interiorul familiei vor ramane intotdeauna secrete, departe de ochii indiscreti ai lumii, totul din cauza tendintei sale protectoare si loiale fata de membrii famliei. Daca e nevoie sa sara in apararea partenerului, nu se va da niciodata inapoi de la aceasta. In schimb, asteapta respect si loialitate din partea partenerului. Este atras de persoane puternice, cu multa influenta asupra sa, chiar agresive. Totusi nu se va bucura de un cerc prea mare de prieteni, si putini dintre ei ii sunt prieteni apropiati. Este apropiat de cei care impartasesc aceleasi idei ca si el.

Nu ii place sa iasa prea mult in oras ci ii plac mai mult relatiile "de interior
". Nu va accepta niciodata ca prieteni persoane cu un caracter slab. Totusi uneori exista riscul de a va asocia cu oameni care nu sunt de incredere, oameni care vor sa-i manipuleze pe ceilalti, de aceea e necesar uneori sa evalueze prieteniile in care este implicat. Poate fi totusi o fire foarte romantica. In relatiile cu partenerul este foarte hotarat si direct, uneori fiind capabil de sentimentele extreme, cum ar fi gelozia si posesivitatea. Deoarece nevoia sa de dragoste este atat de coplesitoare, are acele tendinte spre posesivitate fata de partener, atat fizic, cat si psihic. Abordeaza experientele sentimentale intr-o maniera foarte emotionala, dar ajungand uneori la extreme. Se implica total intr-o relatie sentimentala, este dominator, incearci sa preia complet controlul
asupra vietii partenerului si pretinde angajare totala si din partea acestuia. Intotdeauna ia în serios problemele sentimentale.

Scorpionul va fi atras intotdeauna prin discutii despre subiecte neobisnuite: despre moarte, reincarnare, destin, enigme, organizatii secrete, ocultism, erotism. Il atrag povestirile despre crime, descoperiri arheologice, antichitati, mosteniri, inmormantari, accidente, operatii chirurgicale, dezastre, nenorociri, magie, vraji. O plimbare prin locuri misterioase, care sa-i starneasca fiori pe sira spinarii, chiar o escapada nocturna prin cimitir, ii pot declansa si apetitul erotic. Ii plac jocurile erotice cu apa (dusuri, dragoste pe malul marii sau chiar in apa), bauturile fine, in timpul seductiei. Jocul valurilor il pot excita la maximum. Ii plac zonele secrete, intunecate chiar, departe de ochii lumii, unde sa-si poata permite cele mai ciudate experiente. Intunericul si misterul il atrag deopotriva.

Urmariti impreuna un film erotic, unul politist sau chiar unul de groaza, care sa il impresioneze la maximum. Ii plac jocurile erotice cu apa (dusuri, dragoste pe malul marii sau chiar in apa), bauturile fine, in timpul seductiei. Jocul valurilor il pot excita la maximum. Mergeti impreuna la un medium, la o sedinta de spiritism, intr-un magazin de antichitati sau intr-un sex shop. Cititi impreuna reviste pe teme oculte si impartasit-va reciproc cele mai bizare evenimente ale vietii, cautand o explicatie oculta in toate. Il atrag experimentele stanii pe plan erotic, astfel incat nu s-ar da in laturi de la perversitati, orgii sexuale sau drogurile si alcoolul alaturate partidelor de sex.


* Elementul caracteristic pentru zodia Scorpionului: Apa
* Calitatea definitorie pentru zodia Scorpionului: Fix

Nativul din zodia Scorpionului este voluntar, tenace, combativ si pasional. Uneori pare ca se lupta cu toata lumea. Cand isi fixeaza un scop, nativul din zodia Scorpionului va cauta sa-l atinga cu orice pret. Dispune de o foarte mare energie si o imensa putere de munca. De obicei, nu suporta discutiile lungi si prefera sa actioneze.
Cel nascut in zodia Scorpionului are perioade in viata cand trece prin mari crize interioare. In astfel de momente, este necesar sa isi stabileasca un scop si sa isi revizuiasca filosofia de viata.

In dragoste,scorpionul este posesiv si extrem de gelos, chiar daca orgoliul il impiedica sa o arate. Pretinde sa fie mereu in centrul atentiei partenerei si nu suporta sa fie neglijat.
De obicei, scorpionul prefera partenerele puternice, dar daca intalneste o fiinta sensibila este capabil sa-si adapteze caracterul pentru a o cuceri.
Unii spun ca femeia Scorpion iubeste cu organele sexuale. Dar nu este deloc asa. Atunci cand intalneste un patener de care se indragosteste, devine foarte tandra si romantica.
Scorpionul tine foarte mult la copiii sai, uneori avand chiar tendinta sa-si neglijeze sotul pentru ei.

CE LE PLACE
- Le place adevarul.
- Le place sa traiasca in stil mare.
- Le place sa inceapa noi proiecte.

CE NU LE PLACE
- Nu suporta sa depinda de nimeni.
- Nu le plac schimbarile.
- Nu suporta jumatatile de masura.



Si pe Scorpioni ii asteapta niste emotii puternice legate de dragoste, la ei va fi vorba de lucruri mai serioase. Desi au succes cand e vorba de flirturi marunte si de atractia fizica, atunci cand vine vorba de sentimente mai serioase, ei risca un refuz sau un conflict care ii va rani. Se recomanda o retragere strategica si stapanirea geloziei care ii caracterizeaza, pentru ca, in caz de esec, sa poata parasi scena cu demnitate. Vor avea, in schimb, noroc la bani, dar vor si cheltui destul de mult.

Sunt in Scorpion persoanele nascute intre 24 octombrie si 22 noiembrie. Este un semn din horoscop dominat de Marte si Pluton. Caracteristicile principale ale nativilor nascuti in aceasta zodie sunt ambitia, dorinta de a cuceri si capacitatea de a finaliza lucrurile incepute. Scorpionul este un semn zodiac feminin.


Marte este in horoscop un semn masculin, malefic. In antichitate, zeul Marte era considerat zeul razboiului. Marte insufla curaj, initiativa, forta si viteza de actiune. Ca semn din zodiac copiii nascuti sub acest semn pot ajunge mari atleti, sportivi de performanta. Daca influenta lui Marte este exercitata excesiv, neexistand o cale de atenuare a acestor porniri pline de curaj si dinamism, aceasta poate provoca furie, razbunare, necugetare.

Pluton ofera nativului din acest semn din horoscop originalitate in activitatile artistie si iscusinta in afaceri. Scorpionul va da in permanenta o lupta interna intre dorinta de perfectionare spirituala prin cunoastere si necesitatile sale primare: bani, sexualitate, ambitie si autoritate.

Nativii din zodia Scorpion sunt persoane active, ambitioase, intra usor in contradictie cu ceilalti membri ai familiei din dorinta de afirmare si de a-si impune punctul de vedere. Sunt persoane care trec usor cu vederea propriile greseli dar nu sunt toleranti fata de cei din jurul lor. Sunt inteligenti, rabdatori si pot duce pana la capat un proiect inceput si nu de putine ori aleg calea ocolita pentru a realiza un lucru.

Sunt persoane secretoase, pastrand un anumit mister asupra propriei persoane. In raporturile cu altii, Scorpionul are un simt de observatie ascutit, stiind sa gaseasca cu usurinta calitatile si defectele celorlalti, punctele lor slabe si sa le foloseasca in avantajul sau. Nu suporta criticile si odata ce este lezat va deveni razbunator, incapatanat in convingerile sale, chiar daca este constient ca se poate insela.

La locul de munca, nativul Scorpion este o fire individualista, preferand functiile de conducere. Nu accepta greseli din partea subordonatilor. Cunoaste bine problemele cu care se confrunta firma dar si pe cele ale oamenilor. Cere loialitate de la angajati si este drastic cu cei care nu se comporta ca atare. Pot face cariera in domeniul juridic, militar, in medicina, politie. In lumea afacerilor este un adversar nemilos, apeland la toate siretlicurile pentru a invinge.

Cel de-al optulea semn din zodiac, Scorpionul, fiind un semn de apa are o personalitate sentimentala. Canalizate negativ aceste sentimente il pot face invidios si incapabil de compromisuri. De multe ori este razbunator. Doreste sa fie admirat de ceilalti si de aceea se foloseste de toate talentele sale. Este inteligent, hotarat, abil, prietenos, si popular, avand nevoie de complimente.

Din punct de vedere al sanatatii, Scorpionul poate suferi cu rinichii si ficatul. Totusi, se poate reface repede dupa lungi perioade de suferinta. Nativul Scorpion trebuie sa evite starile depresive care pot sa-l afecteze profund, influenta lui Pluton putandu-l conduce chiar la sinucidere.

Persoana nascuta in Scorpion are o sexualitate puternica, remarcabila si nu concepe o relatie de tip platonic. Iubeste cu putere pana la extreme, manifesta cand o pasiune intensa pe de o parte, cand o raceala glaciala, distanta, pe de alta parte. Prefera aventura si se implica mai greu in relatii de lunga durata. Un Scorpion prefera un partener care sa-i inteleaga dorintele, sa-i fie credincios si loial, sa-i respecte dorinta de libertate. Nu suporta criticile la adresa propriilor idei si credinte. Scorpionul este posesiv si gelos intr-o relatie, cautand un partener calm, pe care sa se poata baza si in care sa poata avea incredere.


Femeia Scorpion este frumoasa, eleganta si bine dispusa. Este seducatoare, exercitand o puternica atractie asupra barbatilor. Prefera sa iasa in oras, sa participe la petreceri si serate. Este pasionala, ii cucereste cu usurinta pe barbati, pe care ii foloseste si manipuleaza dupa bunul sau plac. Daca este jignita devine razbunatoare si foarte greu va uita persoana care a suparat-o. Daca nu reuseste sa-si domine partenerul devine depresiva si melancolica. Are grija de proprii copii, pe care ii educa in mod autoritar, incercand sa le induca propriul mod de gandire si perceptie asupra vietii.


Cum să recunoşti un nativ din Scorpion

Orice enciclopedie descrie scorpionul ca fiind o arahnidă nocturnă, care îşi atacă şi paralizează prada cu o otravă injectată în ea de coada lui lungă, curbată, folosită atît pentru autoapărare, cît şi pentru distrugere. înţepătura lui e uneori fatală.
Oamenii se trag deseori înapoi cînd aud că cineva e născut în noiembrie, murmurînd: "Ah, eşti Scorpion!", fie cu teamă în glas, fie cu admiraţie şi respect. Uneori mai scot şi cîte un chicotit, legat, evident, de legendara senzualitate a Scorpionului. Nativii sînt sătui de aceste reacţii la zodia lor şi cine-i poate condamna? Dar ei sînt lipsiţi de scrupule şi periculoşi, nu?
Greşit! Asta depinde de multe lucruri. în primul rînd, ar trebui să înveţi cum să-i recunoşti pe nativi. Scorpionului îi place să circule incognito. Datorită puterii lui de autococntrol, de obicei reuşeşte, dar există cîteva modalităţi care te vor ajuta să-i penetrezi deghizarea.

Uită-te la ochi. Fie ei albaştri, verzi, căprui sau negri, te vor străpunge cu intensitatea lor hipnotică. Majoritata oamenilor devin agitaţi şi stînjeniţi sub privirea fixă a Scorpionului. Va trebui să rupi vraja şi să-ţi muţi privirea, căci nu vei cîştiga niciodată confruntarea de priviri cu un Scorpion. Aceasta e o modalitate infailibilă de a identifica un plutonian. Ochii nativului îţi străpung fiinţa pînă în adîncuri, pătrunzîndu-ţi în suflet.

După asta, ascultă-l cum vorbeşte. Tonul poate fi moale precum catifeaua, răguşit sau usturător de tăios, vorbirea măsurată şi lentă sau ritmată şi repezită, dar vorbele lui nu vor avea niciodată drept scop crearea unei imagini false a propriei persoane. Scorpionul ştie exact cine e şi cine nu e şi nimic din ce gîndesc alţii despre el nu va schimba asta. Nici insultele, nici complimentele nu au absolut nici un efect asupra lui. Nu are nevoie să-i spună alţii care-i sînt viciile şi virtuţile. în cel mai bun caz, va fi de acord, calm, cu evaluarea ta, în cel mai rău caz te va suspecta de motive ascunse.

Dacăai să dai vreodată peste un Scorpion palavragiu, cu privire alunecoasă, consideră-l o excepţie astrologică extrem de rară, căci puţini nativi sînt agitaţi.

Majoritatea plutonienilor au un fizic plin de forţă. Trăsăturile sînt marcat greoaie sau ascuţite şi bine cizelate, iar nasul e destul de proeminent, uneori chiar ca un cioc de pasăre. La nativii tipici, pielea e foarte palidă, aproape translucidă, iar sprîncenele sînt groase şi unite deasupra nasului. Dar ceea ce îi dă de gol est vitalitatea electrică pe care o degajă prin simpla lor prezenţă. Oricît ar încerca ei să treacă neobservaţi, o asemenea forţă vitală nu poate fi ascunsă complet. Bărabţii vor avea braţe şi picioare păroase, iar părul acesta va avea deseori tente roşiatice. Majoritatea nativilor au ochii şi părul închise la culoare, dar să nu trecem cu vederea tipul blond, glacial, perfect exemplificat de Grace Kelly. Glacial la suprafaţă, am vrut să spun. Calmul şi stăpînirea de sine de suprafaţă ale plutonienilor sînt create şi menţinute cu grijă pentru a ascunde natura lor clocotitoare.


Au un autocontrol de invidiat. Indiferent de furtunile emoţionale stîrnite în ei, rareori le vei vedea reflectate pe chipul îngheţat, imobil al Scorpionilor. Aceşti oameni afişează în mod conştient o figură inexpresivă şi sînt mîndri de asta. Ei ordonă trăsăturilor feţei să rămînă neclintite şi acestea se supun. (Nici n-ar îndrăzni să n-o facă.) Rareori vei vedea un Scorpion dîndu-se de gol roşind sau încruntîndu-se. Zîmbetele sînt rare dar sincere. Trupul Scorpionului se supune aceloraşi ordine ca şi faţa. N-ai să-i vezi sărînd în sus, tresărind sau manifestînd ticuri nervoase. Reacţiile sînt păstrate la minim, pentru că arta Scorpionului constă în neîncetata testare a motivaţiilor şi firii tale, în timp ce el rămîne impenetrabil. E un adevărat expert.


E important să ţii minte că există un tip de Scorpion care se mişcă şi vorbeşte destul de repede şi pare a avea un comportament deschis, prietenos. Uită-te adînc în ochii lui şi gîndeşte-te bine la cîteva din faptele lui anterioare, la adevăratul lui comportament. De fapt, toată pălăvrăgeala aceea veselă e doar un joc pentru el. în interior, e la fel de dur şi hotărît ca şi ceilalţi plutonieni. Poate e chiar mai periculos, petnru că deghizarea lui e mai bună şi te păcăleşte mai uşor. Trebuie să fii mereu în gardă cînd eşti pe lîngă un Scorpion. Nu vreau să spun că sînt răi, ci doar că nu sînt nici blînzi, nici naivi. Unii nativi, dîndu-şi seama că ochii îi dau cel mai adesea de gol, poartă ochelari mai tot timpul, chiar şi noaptea.

Spune-i unui Scorpion că are un mare talent care într-o zi va fi recunoscut de întreaga lume şi îţi va răspunde firesc, liniştit: "da, ştiu". Roagă-l să-ţi facă un serviciu şi răspunsul va fi la fel de simplu: "Da, sigur", sau "Nu, nu pot".

Dacă eşti o finţă sensibilă, nu-i cere părerea sau sfatul. îţi va spune adevărul adevărat, oricît de brutal ar fi el. Tu l-ai întrebat! Scorpionul nu va face complimente gratuite ca să crească în ochii cuiva sau ca să cîştige un aliat. Nu e de demnitatea lui să flateze. Cînd îţi spune ceva drăguţ, apreciază acele vorbe ca pe o comoară. Poţi fi sigur că sînt sincere. Dacă îţi spune că ai voce, lasă baltă cîntatul în baie şi pune mîna pe microfon. Dacă spune că ai o voce grozavă, poţi să te duci liniştit să dai o probă la Metropolitan. S-ar putea chiar să-ţi înlăture din drum cîţiva munţi fără nici un strop de efort, ca să te ajute. Să nu crezi toate poveştile pe care le auzi despre egoismul Scorpionului. Mai bine ascultă ce povestesc cei care au beneficiat de sfaturile lui înţelepte şi de generozitatea lui. E de la sine înţeles că acest nativ atrage în jurul lui atît admiratori loiali şi devotaţi cît şi inamici invidioşi şi plini de ură. Dar chiar şi aceştia din urmă îl respectă împotriva voinţei lor şi vei observa că evită să-l provoace pe faţă. Exemplele celor puţini care au încercat sînt dureros de vii în amintirea tutror celor care tind să uite că precauţia e obligatorie cînd lansezi un atac împotriva Scorpionului. Nu uita! Planeta lui, Pluto, guvernează şi energia nucleară!


Totuşi, aceşti oameni au o drăgălăşenie care-ţi rămîne în minte şi deseori manifestă o compasiune blîndă faţă de cei bolnavi sau disperaţi. Planeta care-l influenţează îi oferă acestui personaj mai multe căi de urmat. Poate imita scorpionul nocturn, care îi înţeapă pe alţii şi chiar pe sine însuşi, chiar dacă asta îl ucide, doar de dragul plăcerii de a înţepa, sau poate imita vulturul care-l simbolizează şi care se ridică deasupra limitelor sale şi îşi foloseşte forţa cu înţelepciune şi cu simţul dreptăţii.Mari generali, preşedinţi şi savanţi sînt astfel de vulturi. Această zodie a dat mai mulţi preşedinţi ai Statelor Unite decît oricare alta.


Cît despre scorpionii nocturi, probabil că ai simţit şi tu înţepătura cîtorva. Astrologia antică îi numea şerpi. Nu e greu de ghicit cărei categorii îi apraţin Scorpionii pe care-i întîlneşti. Există însă şi cîţiva care se situează undeva între arahnida nocturnă şi vultur. Aceştia sînt şopîrlele cenuşii. La ei sacrificiul de sine se transformă în îngrijorare nevrotică pentru propria persoană, iar talentele paranormale se transformă într-o teamă permanentă de pericole obscure, care pîndesc din umbră şi pot lovi în orice clipă. Curajul plin de forţă se distorsionează şi, în loc de răzbunarea nemiloasă a scorpionului sau de nobleţea vulturului care se ridică deasupra acestor sentimente negative, la şopîrle apare o meschinărie josnică ce le face să se retragăîn hăţişul urilor lor mărunte la cea mai mică ofensă. Ei speră că destinul le va pedepsi inamicii, cărora le doresc moartea aproape fără să-şi dea seama de acest lucru, dar refuză să acţioneze direct pentru a se răzbuna.

Şopîrlele cenuşii nu reuşesc să ia putere de la Pluto, putere care i-ar ridica deasupra circumstanţelor nefericite în care se găsesc. Chiar şi atunci cînd sînt prinşi în încleştarea nemiloasă a tragediei, această uluitoare forţă interioară poate oferi Scorpionilor şansa unui nou început în lumina soarelui. Dar şopîrlele caută umbrele întunecate şi zac în somnolenţă, risipind jalnic darurile zodiei lor.însăun Scorpion nu se scufundă niciodată atît de adînc în mlaştina deprimării încît să piardă complet puterea lui Pluto. Niciodată nu e prea tîrziu pentru o şopîrlă să se transforme în vultur. Această vrajă specială aparţine exclusiv celor născuţi în semnul Scorpionului. Tot ce au de făcut e să apeleze la ea.

Vulturii tipici nu cunosc frica. chiar şi femeia sau bărbatul obişnuit din acest semn vor înfrunta cu vitejie orice, de la durerea fizică şi sărăcie pînă la ridicol şi eşec, cu un fel de mîndru dispreţ şi convingerea interioară că pot depăşi orice lovitură a sorţii.

Scorpionul este extrem de loial prietenilor. Unii dintre ei chiar sînt în stare să-şi dea viaţa (în luptă sau într-o situaţie de criză) pentru a-şi salva prietenii, rudele sau persoanele iubite. Soldatul din Scorpion sare instinctiv să-şi tragă camaradul rănit la adăpost, înfruntînd gloanţele inamicului. Pompierul din această zodie moare ca să salveze copilul din clădirea în flăcări. Uneori pare că aceşti oameni caută în mod inconştient dar voit violenţa, pericolul, pentru a-şi pune la încercare forţa interioară.

Scorpionul nu uită niciodată că a primit un dar sau că cineva a fost bun cu el şi acea persoană va fi răsplătită din plin. Pe de altă parte, nu uită nici o rană sau o ofensă, dar poate reacţiona în mai multe feluri. Vulturul îşi va zdrobi inamicul, ca acesta să înveţe să nu-l mai rănească niciodată, va cîştiga lupta şi-l va lăsa pe învins să plece în drumul lui. Mortalul scorpion nocturn va înţepa mai întîi, apoi va planifica distrugerea duşmanului, apoi va înţepa din nou. El nu se mulţumeşte doar să plătească poliţele ca să fie chit cu inamicul. El trebuie să-l distrugă complet, sau măcar să-l doboare. Arahnida tipică va sta treaz nopţile, plănuind cum să se răzbune.

Dacă un vecin îi zgîrie dinadins aripa maşinii, a doua zi el îi va zgîria ambele aripi ale maşinii vecinului şi poate va trece cu cauciucurile şi peste gardul viu, îngrijit, al acestuia - numai aşa... ca dobîndă la poliţă. Aceşti nativi rareori se mulţumesc să plătească măsură pentru măsură inamicilor, ca să le arate că ce ţie nu-ţi place altuia nu face. Ei plătesc dublu, triplu, cu vîrf şi îndesat! însă la şopîrlele cenuşii, răzbunarea plutoniană se manifestă printr-o ură înnăbuşită ani la rînd, ceea ce duce în final la o profundă depresie sau chiar la o boală fizică. Ferocele resentiment scorpionesc răsucit spre interior şi niciodată exprimat ajunge să-l otrăvească la fel de sigur cum propria înţepătură ucide vietatea după care au fost numiţi aceşti nativi. Atunci cînd acest sentiment e manifestat, exprimat, poate provoca vinovăţie, pentru că, în adîncul inimii lor acestor oameni le e ruşine să facă rău celor neajutoraţi. de aceea, acest sentiment ar trebui pur şi simplu depăşit. Nativii trebuie să înveţe să treacă mai departe fără a mai privi vreodată înapoi.

Tabloul sănătăţii Scorpionului îi oglindeşte perfect firea. El poate să-şi distrugă trupul cu excese, melancolie sau prea multă muncă, dar îl şi poate reface prin simpla putere a voinţei. Această forţă plutoniană îl poate ajuta să-şi revină chiar şi dintr-o boală foarte gravă. Nativul e rareori bolnav, dar cînd se întîmplă e de obicei ceva grav. Cele mai bune medicamente sînt o lungă perioadă de odihnă şi o schimbare de atitudine, prin care să alunge din suflet resentimentele şi să primească în loc o acceptare senină a stării de lucruri. Sînt pacienţi foarte dificli căci desigur că ştiu mai multe decît toţi doctorii şi asistentele. Principalele lor zone sensibile la microorganisme şi accidente sînt organele reproducătoare, nasul, gîtul, inima, coloana vertebrală, spatele, sistemul circulator, picioarele şi gleznele. varicele şi accidentele pe terenul de sport sînt ceva obişnuit la ei. Ar trebui să evite focul, explozibilii, vaporii toxici şi radiaţiile. Cu toate acestea, vei descoperi o mulţime dintre ei în ocupaţii unde flirtează cu pericolul şi intră în contact exact cu aceste lucruri. Uneori suferă de sîngerări nazale cronice sau din diverse motive suferă operaţii la nas.

Scorpionul e profund interesat de religie, extraordinar de curios în legătură cu toate fazele vieţii şi morţii, foarte pasionat de sex şi irezistibil atras de dorinţa de a se schimba în bine. Tot el e eroic, dedicat legăturilor de familie şi amoroase. în plus, se simte dator să protejeze cu blîndeţe copiii şi sufletele mai slabe. Poate fi sfîtn sau diavol. Poate experimenta cele mai negre mistere ale Iadului sau poate tuna şi fulgera împotriva păcatului şi decadenţei. Fie că vorbeşte de la amvon, într-o întrunire de afaceri sau pe scenă, atracţia lui hipnotică va prinde în mreje publicul, transfigurîndu-l. De fapt, e o chestie destul de înfricoşătoare! Chiar şi atunic cînd Scorpionul a permis temporar furiei, melancoliei sau alcoolului să-l tîrască în şanţ, poţi să pui rămăşag pe exemplarul tău din "Infernul" lui Dante că ceilalţi vagabonzi vor face cărare cînd va trece el!

E feroce de posesiv cînd vine vorba de lucruri pe care le consideră ca fiind proprietatea lui. îşi doreşte succesul, dar ambiţia lui nu e niciodată ostentativă. Aşteaptă liniştit momentul cînd va face mişcarea de mat, iar între timp îşi face treaba, ştiind sigur că e perfect pentru o poziţie superioară. Preia controlul încet dar sigur şi poate face cam tot ce vrea, cu condiţia să vrea cu adevărat. Puterea întunecată, magică, misterioasăa lui Pluto poate transforma dorinţa în realitate cu meticulozitate rece şi concentrată.

Deşi o dorinţă morbidă de a cunoaşte adîncurile depravării şi decăderii umane poate da naştere unei şopîrle cenuşii care se lăfăie într-o lume a drogurilor şi cruzimii, el poate inversa procesul trecînd la medicină, unde tratamentele drastice, purtînd aceleaşi simboluir ca drogurile, îl fascinează pur şi simplu. Deşi mulţi dintre chirurgii sadici sînt Scorpioni, e la fel de adevărat că mulţi dintre cei mai buni medici ai lumii sînt inspiraţi tot de Putlo săvindece atît mintea cît şi trupul, diagnosticînd şi tratînd pe baza unor misterioase cunoştinţe. Scorpionul s-a născut cunoscînd tainele vieţii şi morţii şi cu capacitatea de a ale cuceri pe amîndouă dacă doreşte. Dar, după cum spun vechii astrologi, pentru asta "trebuie să ştie că ştie". Misterle străvechi fascinează mintea lui sclipitoare.

Unul dintre cele mai ciudate lucruri din astrologie este faptul că, în anul dinaintea sau de după naşterea unui Scorpion, în familia respectivă moare cineva. Iar cînd moare un Scorpion, în familia lui va avea loc o naştere în anul dinainte sau în cel de după. Asta se întîmplă în cel puţin 95 la sută din cazuri. Simbolul lui Pluto e pasărea Phoenix, care se înalţă triumfătoare din propria cenuşă, iar Scorpionul simbolizează reînvierea.


COMPATIBILITATE:
Scorpionul este zodie de apa. Este al optulea semn al zodiacului si este guvernat de planeta Pluto. In zodiac Scorpionul este opusul Taurului.

Domenii de interes
Scopul tau suprem este acela de a-ti atinge telurile si acestea sunt in generale legate de un post de conducere sau in orice caz de o cariera care implica notorietate. Nu iti place sa iesi in evidenta, dar vrei cu orice pret sa castigi. Te descurci mai bine decat oricine atunci cand este vorba de afaceri si ar fi bine sa profiti de aceasta abilitate innascuta.

Atuuri
Atuurile tale sunt puterea de concentrare si tenacitatea cu care iti urmaresti scopurile. Dai dovada de putere psihica deosebita si de o energie inimaginabila. Cei din jur te vad ca pe un dependent de munca, care ar face orice ca sa castige.

Ceea ce conteaza cel mai mult pentru tine este sa obtii ceea ce vrei cu orice pret, indiferent de resursele cheltuite pentru acest efort.

Stii foarte bine ce vrei si nu te lasi pana cand nu iti atingi scopul. Esti cel mai ambitios semn al zodiacului, ai spirit de invingator si o vointa de otel. Fiind o personalitate foarte intensa, vei pune multa pasiune in ceea ce faci. Ai teluri bine stabilite in viata si mai ales in domeniul profesional si vei merge direct la tinta, fara a iti pierde vremea cu alte lucruri.

Scorpionul este semnul schimbarii, deci vei fi intr-o continua autoperfectionare, in drumul anevoios inspre varf. Te adaptezi usor oricarei situatii si oricarei schimbari si adeseori esti tu cel care initiaza aceasta schimbare.

Ai nevoie de un model pe care sa il urmezi si il vei cauta atat in carti, reviste cat si printre colegii de serviciu, sefi sau alti cunoscuti. Esti foarte devotat celor care iti castiga respectul si increderea si o data ce consideri ca ai ce invata de la un om vei cauta sa ti-l faci prieten.

Iti place sa ii ajuti pe cei din jurul tau si asta ii include si pe colegii de serviciu, dar esti dispusa sa faci acest lucru doar atata timp cat acest lucru nu te afecteaza. Nu legi relatii stranse la locul de munca, decat daca sunt in interesul tau, dar te asiguri ca toata lumea te place si ca poti sa ceri ajutorul oricui daca vei avea nevoie. Daca cineva intra in competitie cu tine o face pe pielea lui: nu ierti aceasta indrazneala si pui la bataie tot ce ai pentru a te asigura ca vei castiga lupta.

Dai dovada de o energie iesita din comun si de o tenacitate uimitoare. Pentru a-ti atinge scopul esti in stare sa pui la bataie toate resursele pe care le ai la dispozitie. Vei incerca pe cat posibil sa nu ii ranesti pe cei din jur in drumul tau, dar atuci cand nu vei avea de ales vei face acest sacrificiu fara a te gandi de doua ori.

Nativul este foarte energic in sensul preocuparilor sale, chiar daca uneori pare foarte linistit si pasiv; aceasta aparenta se produce deoarece se invaluie constant in mister si nu-si destainuie in nicio impreturare aspiratiile, urmand astfel singura cale care, in opinia sa, ii va permite sa castige. Dealtfel, aceasta discretie o manifesta in toate afacerile sale, sentimentale sau materiale si chiar daca uneori devine foarte vorbaret, nu veti afla marc lucru din arhiva sa secreta. Trasaturile ce-l caracterizeaza cel mai bine sunt: dinamismul, dorinta de a invinge.

I se pare firesc sa-si implineasca singur ambittiile, neasteptand in general nimic de la nimeni si fiind in pierdere atunci cand o face. El stie ca daca nu-si ia singur ceea ce doreste nu va parcurge nici jumatate din drumul pe care are de mers pana la „pamantul fagaduintei". Intr-adevar, statistic vorbind, se pare ca cei din aceasta zodie nu se pot astepta la mosteniri, recompense picate din cer sau premii onorifice, tot ceea ce dobandesc fiind rezultatul exclusiv al unei munci indarjite. Asa ca tipurile pozitive ale acestui semn vor avea in permanenta o mare dorinta de munca, ceea ce demonstreaza ca poseda o luciditate remarcabila. De asemenea, ei nu se vor impiedica in pasiuni si interese meschine, ci vor urmari intotdeauna scopuri nobile, vor fi generosi, de o curiozitate si de o sete de cunoastere devoratoare, care vor fi sustinute de o inteligenta vie si patrunzatoare. Acest tablou al scorpionilor pozitivi se poate completa si cu alte trasaturi, precum: curajul, loialitatea, onestitatea si largimea orizontului lor spiritual.

La antipod, scorpionii negativi sunt violenti, distructivi, foarte razbunatori, viciosi, egoisti, deosebit de orgoliosi si de o gelozie devastatoare, adica genul de oameni cu care e periculos sa ai de-a face. Fireste ca, la fel ca peste tot, acestia sunt doar polii teoretici ai calitatilor si defectelor nativilor, situatii ce se intalnesc destul de rar in realitate, majoritatea dintre ei fiind un amestec, in diferite proportii, intre cele doua laturi.

Scorpionul este semnul cel mai posesiv din tot zodiacul si, desi aceasta trasatura poate fi dublata de o mare generozitate, nu agreeaza ideea ca ceva ce-i apartine sa-i fie luat sau folosit fara stirea sa. Ce este al lui, in mod categoric nu poate fi si al altuia si cei ce se joaca cu acest principiu de baza al sau se joaca cu focul. Se spune ca razbunarea lui este cea mai cumplita si mai diabolica dintre toate cate exista si chiar daca acest lucru nu se verifica intotdeauna, e bine sa nu se conteze prea mult pe asta, caci e ca si cum ai risca la „ruleta ruseasca".

Este foarte mandru, uneori chiar sub o aparenta umila si stie in orice moment ce vrea de la viata, ce poate si ce trebuie sa faca pentru planurile sale. Un scorpion dezorientat e cu siguranta bolnav sau trece printr-o stare de depresie de care sufera periodic. O mare calitate a sa este ingeniozitatea de care da dovada in orice situatie mai dificila, situatie ce va fi astfel depasita fara prea mari probleme. Nu este niciodata linistit, ci se agita intr-o directie sau alta pentru a progresa pe calea pe care si-a trasat-o ferm si pe care o are foarte clara si distincta in minte.

Fata de prieteni este loial, generos si sincer, desi pastreaza o rezerva de cele mai multe ori, ce tine de stilul sau de viata, de munca si mai ales de lupta - caci el isi circumscrie toate actiunile sub aceasta ultima notiune. Ceilalti nu trebuie sa se simta jigniti din acest motiv, caci se poate in general conta pe el, atunci cand exista o apropiere sufleteasca reciproca.

Nativii acestui semn (cei impacati cu sine indeosebi) exercita un mare magnetism asupra anturajului si au in privire o putere aproape hipnotica. Dealtfel, legat de acest aspect inconstient al comportamentului lor, sunt foarte preocupati de tot ceea ce are legatura cu ocultismul si, mergand mai departe, de o viziune generala asupra vietii si a morfii, a misterelor existentei umane si ale Cosmosului. De aceea, atunci cand nu au inclinaiii artistice sau comerciale, se vor orienta in aceasta a treia directie, anume spre domeniile ce deschid un orizont extrem de amplu, ca religia ori filosofia.

In toate locurile in care traieste si in toate profesiile in care activeazS, scorpionul are ca dorinta principala sa fie eel mai bun, eel mai capabil, si atunci cand isi atinge acest scop o face in mod firesc, fara sfortari parca, avand insS in spate un mare volum de munca fizica si consum nervos. Ii plac riscurile, tot ceea ce implied pericole si are un pronuntat gust pentru aventura.

Scorpionii sunt parinti foarte buni, atenti la educatia copiilor lor, la dezvoltarea deplina a capacitatilor acestora si la insuflarea unor conceptii corecte si realiste despre lume si viata.



Personalitatea zodiei Scorpion

Nativul din zodia Scorpion este hotarât, rafinat, tainic, curios. Poate fi gelos si smecher. Nativul Scorpion poate fascina datorita caracterului lui puternic, cu atât mai mult cu cât are si ceva misterios în el. Vointa si dorinta de a-si impune individualitatea, instinctul lui de conservare, tenacitatea si perseverenta, un mod de a gândi si actiona puternic marcat de sentimente - sunt alte caracteristici foarte pronuntate ale nativului Scorpion, carora li se adauga o buna cunoastere si constientizare a obiectivelor, mândria si respectul fata de sine.

Nativul Scorpion poate îmbratisa cu succes cariera de cercetator sau de psiholog. Pentru el, moartea si învierea nu sunt simple figuri de stil. Cunoaste atât culmile, cât si abisurile existentei.

Deoarece este permanent sub tensiune, nativul Scorpion poate cadea usor în extreme. Atitudinea lui fata de ceilalti este marcata de neîncredere. Poate fi viclean, razbunator, agresiv, încapatânat si exagerat de gelos.

Sanatate : Un om al placerilor, nativul din Scorpion este victima acestora. Este predispus la boli de stomac, gât si nas, infectii, hemoroizi, intoxicatii.


Potrivit inteleptilor din antichitate exista o mare varietate de caractere Scorpion. Aceasta e o dovada a complexitatii zodiei. Scorpionul simbolizeaza razboinicul impulsiv, violent dar pasional, sarcastic, egoist si manipulator. Vulturul, un alt simbol pentru unul dintre caracterele Scorpionului, este calm dar intens, cu o mare putere de concentrare si hotarare. Poate avea deseori abilitati pentru vindecare, vizionarism si indrumare.
Sarpele sacru, alt caracter, simbol egiptean al inteleptiunii cosmice, a fost pedepsit sa traiasca pe Pamant, dar a ajuns sa aiba cel mai inalt nivel de constiinta. Sarpele isi paraseste periodic vechile obiceiuri si credinte (pielea) pentru a lasa loc altora noi.
Simpaticul si generosul porumbel, un vindecator din nastere, este plin de dragoste pe care o transmite si celor din jur.

Cuvantul tau cheiei este TRANSFORMARE. Iti place sa experimentezi toate caracterele zodiei tale. Contraste extreme de virtute si viciu sunt prezente in fiecare Scorpion, asteptand sa fie scoase la lumina. Acest lucru poate fi dificil sau placut, depinde de alegerile tale. Cu tine nu exista cale de mijloc. Sentimentele tale sunt foarte puternice si poti fi foarte sensibil si plin de vointa. Ar fi bine pentru tine sa practici cat mai mult munca in echipa.


Femeia scorpion:

Ea ar putea scrie o carte despree cum trebuie sa se poarte sau sa se miste, sa vorbeasca sau sa arate o femeie atunci cand vrea sa cucereasca un barbat. In ea innoata dorinta dupa placere si doar un barbat lipsit de libido poate sa i se impotriveasca. Daca intalneste un barbat atractiv, stie cum sa-l scoata din turma, sa-l inebuneasca intr-atat incat el sa nu mai doreasca alta femeie. Nu ar fi bine sa i sa impotriveasca. Chiar daca nu este frumoasa, in ochii ei exista ceva irezistibil, hipnotic. Barbatul afla cum se simte un iepure in momentul in care este hipnotizat de o cobra. Nu accepta un partener zgarcit, vrea sa mearga intotdeauna cu clasa intai. El nu trebuie sa-i arate ca nu-i place felul ei de a risipi banii. Astfel va pierde rapid, va fi uitat impreuna cu banii lui cu tot. Are putere de actiune pentru mai multe femei. Lucreaza si joaca tare. Este fescinanta, excesiva - poate fi si obositoarea, dar nu te poti plictisi niciodata de ea. Eventual sa ai o viata pasnica. Dragostea est ceva serios pentru eea. Este patimasa. Va depinde de barbat nu numai in sex, si asta o va face irezistibila. Putini pot ajunge la adevarata ei adancime erotica. Este pretentioasa in pat si putini barbati ar reusi sa o satisfaca. Nu are rabdare pentru oamenii care nu corespund si care sunt inselatori. Iar oamenii importanti psihic traies minuni in preajma ei. Nu face asta din altruism ci spre propria ei satisfactie. Are un cap perfect, o intuitie minunata. Foarte critica isi analizeaza partenerul si prietenii pana cand ei ajung sa joace un rol important in viata ei, vede, analizeaza, in timp ce ea ramane de nepatruns... Adevarata ei fata este greu de descifrat si poate ramane un vesnic secret. E incapatanata, isi calculeaza bine telul si nu se lasa pana nu l-a atins. Trebuie multa putere si darzenie sa i te opui. Stie ce vrea si reuseste cu o putere de nestavilit. Nu se asa oprita d la o treaba si nu se poate acomoda usor. Daca i se frustreaza viata sentimentala devine razbunatoare si destructiva. O femeie scorpion inselata este un dusman periculos. Nici o alta femeie nu este mai furioasa decat ea. Daca vrea sa se razbune nu are scrupule. Nu vrea decat razbunare si degradarea adversarului. Gelozia este greseala ei cea mai mare. Asteapta de la un amant admiratie toatala. Gaseste rivale si intrigi acolo unde nu sunt. Daca partenerul ei discuta intr-o societate cateva clipe cu o femeie se crede deja tradata si reactioneaza ca atare. Nu este tipul de femeie care se face ca nu vede, ea devine de o furie razbunatoare. Dispretuieste slabiciunea si pe cei care cedeeaza din slabiciune, pentru ei are doar mila. Cine vrea sa stea langa ea trebuie sa inghita multe. Cand este bine dispusa isi trateaza prietenii domestic. Cand te desparti in cearta de ea nu incerca sa-i dai telefon a doua zi, de parca nimic nu s-a intamplat. Ai avea impresia ca esti gresit cuplat. Intr-un punct poti fi sigur - ii este credinciasa barbatului pe care il iubeste, si acestuia ii aduce sacrificii. Daca un barbat o ajuta si o intampina la jumatatea drumului, ea ii va apartine pe veci. Este o amanta devotata care isi apara partenerul. Lupta pentru el si nu se intereseaza de gura lumii. El, insa, nu are voie sa fie instabil caci nu-l va ierta niciodata. Casatoria cu ea - daca-ti poti imagina iadul si raiul impreuna. Alta cale de mijloc nu exista. Este zodia cea mai extremista. Este o femeie de stil mare, cei slabi mai bine sa o ocoleasca.

Viata sexuala a femeii scorpion:

Te asteapta o noapte grea, imparte-ti bine puterile. Ar putea incepe sa-ti spuna lucruru obscene in ureche. Chiar si discutii despre sex o pot duce la orgasm. Ii plac paturile mari, in care poti sta in orice pozitie. Va face totul ca aceasta noapte sa devina de neuitat. Are un puternic spirit de cercetare si experimentare. Indiferent de experienta partenerului, ea ii va face o surpriza. Ea doreste ca si partenerul sa simta actul la fel ca si ea. Nici o zodie nu este mai erotica decat a scorpionului. Pentru ca este atat de pretentioasa, pentru desfasurare si terminare, are nevoie de un partener asemenea ei. N-o domolesti cu tehnica, la ea totul este instinct. Nu o va convinge nici o carte ca actul sexual este un exercitiu yoga. Mai bine ar merge cu un amant rau in pat decat cu o carte buna. Stie sa-i struneasca eul unui barbat. Daca este excitata, arata acest lucru. Ii plac jocurile de dragoste si poate domina chiar si un partener impulsiv. Stie ca actul sexual este mai putin important decat erotica. Chiar daca arata ca o doamna, in pat va fi alta si va savura totul. Daca un barbat o intereseaza, il va seduce si nu va admite un nu! Controlul asupra terminarii este foarte important si ea va folodi toate metodele spre a mentine potenta barbatului. Nu este mofturoasa, vrea sa-si atinga scopul, este insa placerea ei in primul rand. Focul aprins in ea se stinge greu. Iar ea il va face sa dea si mai mult. Este nefericita daca crede ca barbatul nu-i face jocul. Doreste sa-l domine si de aceea va face chiar jocuri lesbiene cu el. Doreste un partener ascultator. Uneori devin lesbiene si vor indeplini functia barbateasca nu numai in privinta sexuala dar si in alte domenii ale vietii indiferent cum. Ea dicteaza partenerului dorintele ei sexuale si de obicei acestea intrec masura.

Barbatul scorpion:

Barbatul acesta este dominat de organele sale sexuale. Este patimas, emotional si nesocotit. fiinta sa este dominata de dorintele sale iar pentru a le satisface se lupta cu orice se opune dorintelor sale. Nu-i pasa de urmari. Chiar daca unii il numesc Don Juan, parerea lor nu-l opreste in cautarea aventurilor sexuale. Atrage oamenii ca un magnet, in el se uneste sarmul cu taria de caracter. Are o mare putere de actiune. pentru o femeie devine periculos deoarece sexualitatea sa poate sa explodeze oricand. De altfel nici nu-si da silinta sa o ascunda. Abstinenta este un cuvant necunoscut pentru el. Cine vrea sa cocheteze cu el fara urmari, sa-l ocoleasca. In jurul gatului el ar trebuii sa poarte o inscriptie "Atentie! Inalta tensiune!". o aventura cu el duce la culmi de patimi sau la pierzanie. o femeie care este dorita de un scorpion se poate bucura sau poate fi inspaimantata. Nimic nu-l va retine in atingerea scopului pentru ca este subjugat de dorintele sale. intr-un joc de dragoste devine un partener focos care face totul pentru a cucerii si cauta sa-si excite partenera cu orice mijloace numai pentru ca ea sa cedeze. El nu uita o polita, nu iarta o umilinta. Jignit, se va razbuna. Devine foarte certaret si agresiv, isi face multi dusmani. Este bine sa te feresti de el. intr-un conflict este incapatanat, uracios si poarta pica. Pune totul pe o singura carte, joaca pentru tot sau nimic. Modul sau de viata pare foarte complicat caci mai are o parte ascunsa. este dinamic dar credincios prietenilor sai. Doreste sa fie independent dar are nevoie de cineva de carre sa se sprijine. Desi caracter labil, dispretuieste pe cei slabi. Tinde spre a-si risipi puterea de activitate pentru distractii. Devine alcoolic sau se drogheaza. Are totusi posibilitatea de a scapa de vicii deoarece are ambitie si fermitate. Munca este importanta pentru el nu pentru ca ar iubi-o prea mult ci pentru ca are putere de concentrare, curaj si spirit de intreprindere. Aceste calitati il duc la succes. In lucruri fionanciare este foarte practic, nimeni nu-l poate duce de nas. Dezavantajul sau, acela ca ataca prea multe probleme pe care apoi le uita repede si problemele raman nerezolvate. In problemele sentimentale nu admite un "NU" si asteapta de la celalalt sa se supuna dorintelor sale. Daca acesta nu accepta, el sfarseste fara scrupule. Aceasta trasatura eiese in evidenta cand doreste o aventura. patima are legea ei, dupa parerea sa. Printre scorpioni gasesti fanatici sexuali si cei mai nesaturati amanti. Sunt obsedati sa domine libidoul si emotivul. Pentru ei actul sexual este un joc care le da cele mai multe satisfactii si cele mai mari sanse de reusita. Ii place vanatoarea in sine, dar il intereseaza femeia care este dorita si de altii. Poti face un scorpion gelos, dar asta pe propria ta raspundere, caci patima il poate face si brutal.

Viata sexuala a barbatului scorpion:

E vicios si sexy. Femeia se poate astepta in pat sa primeasca mai mult decat se credea sau dorea. Cunoaste bine anatomia femeii si are o fantezie nelimitata. Nu-i place pudoarea si nu cunoaste granite. Fiecare imprejurare va fi o culme. Nu are rafinament tehnic, doreste doar sa-si stisfaca vanitatea. Inainte de a se dezbraca complet, deja incepe. Dorinta aceasta este atat de mare incat femeia incepe sa geama inainte ca el sa inceapa. Sarutarile lui nu sunt fine, au o tandrete aspra, masculina. Uvertura nu cunoaste pudoare. poti sa te astepti la semne si vanatai. el trebuie sa domine femeia complet. Daca ea rezista la dureri inseamna ca el domina. ii plce sa stie ca femeia iubeste sa fie atacata sexual si violata fizic, iubeste mult cand ea a iesit din baie si se lipeste de el. O preseaza de perete si o satisface in picioare. in dormitor va continua caci pentru el este continuitate si partenera sa va trai cateva minuni. Se termina greu caci potentei sale nu-i sunt puse granite. Nu-i plac prezervativele. Nici nu se pune problema unui coitus interruptus. Posibilitatea unei sarcini il excita. Nu-i plac lectiile despre arta de a iubi. sa pui intrebari in acest domeniu inseamna a fi un nestiutor. Actul sexual este un lucru serios. El iubeste practicile sexuale extravagante. Experimenteaza totul pentru ca aventura sa-l faca de neuitat. Il atrag noutatile, brutalitatea sa latenta poate devenii neplacuta. Are inclinatii spre paranoid. Daca se simte refuzat incepe sa-si puna tot felul de intrebari. Devine si sadic deoarece ii place sa provoace dureri. Ca "loc de munca" ii plac mesele de lemn sau podelele pe care le prefera pernelor moi. Ii place sa duca femeia la mai multe orgasme. Nimic nu-i place mai mult decat a combina placerea cu durerea.

Puternic din fire, Scorpionul nu se lasa usor infrant, avand un profund simt al apararii atunci cand se afla in incurcatura. Desi atrasi de personalitatea lui, cei din jur reusesc cu greu sa il inteleaga, pentru ca e imposibil sa afle ce gandeste si simte cu adevarat. Arata tuturor o imagine de om sigur pe sine, increzator, puternic, controlat si calm, desi in interiorul sau se da o lupta acerba. Scorpionul este sensibil si emotional, dar unele emotiile sunt puternic tinute sub control, incat nu ar putea fi observate nici de catre cei foarte apropiati Scorpionului.

Nativul din zodia Scorpionului este voluntar, tenace, combativ si pasional. Uneori pare ca se lupta cu toata lumea. Cand isi fixeaza un scop, nativul din zodia Scorpionului va cauta sa-l atinga cu orice pret. Dispune de o foarte mare energie si o imensa putere de munca. De obicei, nu suporta discutiile lungi si prefera sa actioneze.

Cel nascut in zodia Scorpionului are perioade in viata cand trece prin mari crize interioare. In astfel de momente, este necesar sa isi stabileasca un scop si sa isi revizuiasca filosofia de viata. Este guvernat de Pluto (zeul misterelor, al subteranelor) si de Marte (zeul razboiului), deci personalitatea sa va fi marcata de o latura invaluitoare, ascunsa, si de una victorioasa, dinamica, luptatoare. Este tenace si va astepta momentele prielnice pentru atac. Nu este interesat de a acumula valori materiale, ci de a-si face relatii care ii pot aduce confortul dorit. Doreste si reuseste sa relationeze cu oamenii, pentru ca, in opinia lui, ei sunt cu adevarat importanti si cei pe care te poti baza atunci cand ai nevoie. Este interesant si vast, fiind greu de cuprins si inteles. Analizeaza cu trainicie fiecare context si fiecare miscare, pentru a face urmatorul pas.

Este foarte energic in sensul preocuparilor sale, chiar daca uneori pare foarte linistit si pasiv; aceasta aparenta se produce deorece se invaluie constant in mister si nu isi destainuie in nici o imprejurare aspiratiile, urmand astfel singura cale, care in opinia sa ii va permite sa castige. Dealtfel, aceasta discretie o manifesta in toate afacerile sale, sentimentale sau materiale si chiar daca uneori devine foarte vorbaret, nu veti afla mare lucru din arhiva sa secreta.

Trasaturile ce-l caracterizeaza cel mai bine sunt: dinamismul, dorinta de a invinge si mai ales spiritul de independenta si de posesiune. Nu suporta sa depinda de nimeni si in nici un caz de persoane pe care nu le agreeaza.

In ciuda aparentelor de persoana dura, emotiile sunt totusi latura sa forte si reuseste sa si-o controleze cu mare grija. Toate sentimentele pot fi mult mai intense la Scorpion: si dragostea si ura, si gelozia si loialitatea. Totusi cand emotiile Scorpionului explodeaza, ele pot fi periculoase, adeseori negative, precum razbunarea sau sarcasmul. Este o fire susceptibila si sceptica, sarcastica si aspra uneori. La el nu exista sentimente de mijloc, neutre: totul e alb sau negru. Datorita spiritului sau ascutit, poate eticheta dintr-o privire caracterul unui om. Intotdeauna obtine ceea ce vrea, cand vrea.

Este un caracter de temut, fiind inclinat spre autodistrugere, spre experiente originale, spre locuri si aventuri neobisnuite, spiritul sau de investigator atragandu-l in cele mai ciudate actiuni, unele dintre ele periculoase. Punctele lui forte sunt vointa si perseverenta. Scorpionul reprezinta Forta si deci nu se va da in laturi de la escamotarea greutatilor. Va cauta sa-si simplifice munca, pentru a-si atinge intr-un timp cat mai scurt telurile propuse. Apropiatii sai vor fi nedumeriti daca vor incerca sa descifreze intentiile Scorpionului, pentru ca acesta stie sa si le camufleaze cu dibacie.

In dragoste, barbatul Scorpion este posesiv si extrem de gelos, chiar daca orgoliul il impiedica sa o arate. Pretinde sa fie mereu in centrul atentiei partenerei si nu suporta sa fie neglijat. De obicei, barbatul Scorpion prefera partenerele puternice, dar daca intalneste o fiinta sensibila este capabil sa-si adapteze caracterul pentru a o cuceri.

Unii spun ca femeia Scorpion iubeste cu organele sexuale. Dar nu este deloc asa. Atunci cand intalneste un patener de care se indragosteste, devine foarte tandra si romantica. Femeia Scorpion tine foarte mult la copiii sai, uneori avand chiar tendinta sa-si neglijeze sotul pentru ei.

Barbatul: are o constitutie robusta si nervi de otel. Este instinctiv si dominator in dragoste, stiindu-se puternic si frumos; in general este solid si are tendinta sa creasca in greutate. Are un temperament despotic, pasionat si inflacarat, dar si sentimental, daca intelege ca femeia pe care vrea sa o seduca asteapta de la el o atitudine romantica. Mai abil, gaseste tot timpul mijlocul pentru a cuceri femeia care-i place. Intr-un cuvant, joaca atunci rolul care-i convine mai bine si se arata atat de convingator, incat ajunge sa se convinga el insusi de sinceritatea sa absoluta. Nativul de tip superior are o tendinta spre neglijenta. Preferintele sale se indreapta spre mobilier si obiecte moderne, ii plac culorile vii, verdele, rosul, galben.

Femeia: seducatoare, fara a fi de o frumusete extraordinara, ea poseda trasaturi dragute, dar pastreaza o atitudine putin masculina: preferinta ei se indreapta spre vesminte practice, comode. Ideal ar fi sa se casatoreasca cu un barbat care sa fie si colaboratorul sau in domeniul profesional. Are nervi pentru orice incercari, i se intampla sa aiba discutii violente si sa continue furia dincolo de limitele posibilului.

Sanatatea: tendinta spre depresie nervoasa este una din caracteristicile principale ale starii sanatatii nativilor. Sunt destul de lunatici, pot fi atinsi de tulburari ale organelor genitale. Sunt dotati cu o uimitoare capacitate de recuperare, care le permite sa treaca usor peste boli, sa le ignore. Trebuie sa-si acorde lungi perioade de repaos, sa-si refaca energia prin somn.

Caracterul: cea mai mare parte din timp, nativul din Scorpion este impartit intre doua aspiratii contradictorii: aceea a inaltarii spirituale, si a dorintelor terestre: ambitia, sexualitatea, bani, vointa de dominatie absoluta, puterea si autoritatea. Exista tot timpul o parte de mister in viata Scorpionului: o inclinatie pentru activitatile artistice il indeamna sa faca lucruri exceptionale, ca si cand ar fi jucaria unei forte superioare.


Ascendenta personala
Fire instinctiva, violenta, pasionata, nesupusa, revoltata, nativii cu ascendent in Scorpion poseda o natura extrem de bogata, care din pacate, nu este decat rareori inteleasa de anturajul sau. Subconstientul lui seamana cu apa mlastinilor-sub o aparenta amortita, ascunde o extraordinara varietate si bogatie vitala, tradusa in planul faptelor prin taria opiniei, gata sa treaca peste orice obstacol material sau rezistenta omeneasca.

Merge pana in strafundurile problemelor neplacute si nu-l sperie nici cele mai inumane decizii. Capabil de autoritatea si comanda, ii place sa se justifice prin pilde. Fascinat de secretele altora, in timp ce despre el nu stii niciodata prea multe. Poseda o inteligenta instinctiva, fler si o curiozitate analitica.

In societate nativul cu ascendent in Scorpion este totdeauna in pozitie de atac sau de aparare. E inutil sa spunem ca o astfel de stare de spirit nu face raporturile sale cu ceilalti prea agreabile. Este iubit pentru curajul si rezistenta sa in lupta,sunt favorabile toate meseriile in relatie cu fierul. Este, adeseam, bun strateg, manager. Se evidentiaza prin pasiunea pentru stiintele oculte si de tot ce e ascuns. Ca medic, se orienteaza spre chirurgie.

Pe plan sentimental, se manifesta ca un senzual care apreciaza foarte mult placerile fizice. Iubeste cu violenta, brutalitate si pasiune. Este fidel, dar daca este inselat gelozia sa nu cunoaste limite.

23 octombrie-21 noiembrie

In aceasta perioada a anului asistam la lupta dintre descompunere si renastere, la proliferarea putrefactiei care pregateste viata de dupa iarna. Aceste caracteristici, ale extremelor, marcheaza profund aceasta zodie.

Extrem de puternic, Scorpionul poate fi un prieten exceptional sau un dusman de moarte. Capabil de eforturi incredibile, este de fapt un indivdualist. Greu de controlat, poate deveni un element destabilizator in grup, o data fidelizat, insa, devine lider natural al aceluiasi grup.

Ideograma care caracterizeaza acest semn, un Scorpion, nu este intimplatoare: scorpionul nu are urmasi si nici predecesori, de la inceput perfect, el strabate timpurile inchis intr-o aura de suficienta. Preferind locurile intunecate, poate sta nemiscat zile intregi, actionind o singura data, mortal.

Atit femeia, cit si barbatul nascuti in Scorpion sint carismatici, marcati de o frumusete damnata, extrem de puternica. Mai mult ca oricare alta zodie, existenta lor se invirte in jurul sexului ca obiect al puterii, ca si instrument al posesiei.

Foarte inteligenti, Scorpionii prefera insa profesii in care este nevoie de analiza profunda, investigatie, critica, distrugere, creatie


Zodie feminina de apa, predominant emotionala, psihica, guvernata de planeta Marte, planeta care sporeste energia
fizica, agresivitatea, curajul, indrazneala si vitalitatea, dar si imprudenta, gelozia, asprimea, brutalitatea si violenta, nervozitatea, spiritul razbunator. Toate sentimentele pot fi mult mai intense la Scorpion: si dragostea si ura, si gelozia si loialitatea. Puternic din fire, Scorpionul nu se lasa usor infrant, avand un profund simt al apararii atunci cand se afla in incurcatura. Desi atrasi de personalitatea lui, cei din jur reusesc cu greu sa il inteleaga, pentru ca e imposibil sa afle ce gandeste si simte cu adevarat. Arata tuturor o imagine de om sigur pe sine, increzator, puternic, controlat si calm, desi in interiorul sau se da o lupta acerba. Scorpionul este sensibil si emotional, dar unele emotii le sunt puternic tinute sub control, incat nu ar fi observate nici de catre cei foarte apropiati. Nativul Scorpion este o fire sceptica, sarcastica si aspra uneori. La el nu exista sentimente de mijloc, neutre: totul e alb sau negru. Relatiile cu Scorpionii sunt intotdeauna complicate, fiind la fel de dificile ca si persoana acestora. Ele se desfasoara uneori la extreme si prietenii nativilor trebuie sa aiba multa rabdare si sa cunoasca si sa inteleaga bine firea patimasa a acestora, altfel risca sa strice rapid prietenia cu ei. Cand exuberanti, cand aflati in ultimul grad de melancolie, Scorpionii nu sunt niste firi usor de suportat. Pe de o parte ei sunt renumiti ca niste persoane posesive si geloase, pe de alta parte se dovedesc a fi extrem de loiali. Scorpionii au o memorie excelenta dar din pacate nu de putine ori o folosesc in scop distructiv: ei nu uita niciodata o ofensa si nici nu iarta cu usurinta. Pot manifesta toata viata
ranchiuna fata de cei care i-au jignit sau ranit si nu se lasa pana nu-i inteapa cu acul lor otravit. Dar pe cat sunt de razbunatori fata de cei care se afla in conflict, pe atat se dovedesc a fi de recunoscatori fata de oamenii cu care se inteleg. Nu vor uita un gest frumos si se vor stradui sa-l recompenseze cu si mai multa generozitate. Nativii acestei zodii sunt deosebit de ambitiosi, tenaci si hotarati, calitati dovedite prin setea lor de putere si dorinta de a controla totul. Un Scorpion nu cedeaza niciodata, respins sau infrant, pentru moment, el va reveni si va incerca iar si iar, pana va triumfa. Cheia succesului lor este flexibilitatea. Nativii sunt dornici sa stie totul despre o anumita situatie, cercetand lucrurile cu mintea lor scormonitoare si patrunzatoare. Sunt interesati de ocult, paranormal, teoria conspiratiei si alte tipuri de mistere. Sunt capabili sa-si ascunda cu talent adevaratele sentimente si motivatii, avand adesea scopuri ascunse pe care le dau in vileag abia la sfarsit, spre surprinderea partenerilor de dialog. Ei vor sa detina controlul tot timpul, caci simt ca daca puterea de a controla le scapa printre degete sunt in primejdie. Doar atunci cand controleaza lucrurile se simt linistiti si in siguranta. Scorpionii sunt renumiti pentru dorinta lor de neoprit pentru a reusi in viata si pentru daruirea lor exemplara. Ei vor incerca in mod constant sa-si inteleaga sentimentele, prin gasirea unui scop mai profund in viata. Scorpionii sunt firi intuitive, dar nu neaparat in sens paranormal, ci in sens propriu, chiar mercantil, desi pe de alta parte dovedesc interes pentru patrunderea misterelor universului si ale mintii umane. Barbatul Scorpion - este cel mai pasional semn al zodiacului. El este de altfel si omul extremelor - desi amuzant si plin de surprize, acesta poate deveni in cateva secunde nervos si ostil. E imprevizibil ca o furtuna pe mare, dar si iubitor, loial, gentil si tandru cu femeia pe care o iubeste. Femeia Scorpion - are o frumusete profunda, misterioasa. E fascinanta, mandra si perfect stapana pe sine. Dar are un singur regret ascuns: ca nu s-a nascut barbat. Tesand permanent cu migala si viclenie, un labirint de intrigi, ele sunt femei fascinante si dominante, pe care barbatii le adora dar de care se si tem, caci reprezinta in egala masura o provocare si o recompensa. In acest trimestru este bine sa fiti mai ponderat, sa aveti un discernamant mai ascutit, alegandu-va numai acele sarcini care va pot aduce profit. Dar, chiar si asa, daca va aventurati sa realizati cat mai multe in acelasi timp, este posibil sa reusiti insa trebuie sa fiti constient ca veti neglija familia, prietenul sau iubita... Depinde de dvs. ce alegeti. In iulie, la serviciu nu este nici bine, nici rau. La finalul lunii apar neplaceri si neintelegeri cu colegii de munca. Invatati sa ascultati si parerea altora si dati dovada de tact si diplomatie, in toate imprejurarile. In august, nu aveti chef sa faceti eforturi in a obtine o promovare, pentru ca ambitia dvs. caracteristica e in scadere. Gandul va este la vacanta, mult mai mult decat la sarcinile profesionale, insa Venus va ofera oportunitatile necesare pentru a va afirma. Proiectele dvs. pe termen lung, modul original de lucru si eficienta de care dati dovada vor fi apreciate de superiori, dar si de colegi, care va urmeaza cu entuziasm. Septembrie nu este o luna usoara pentru nativii Scorpion pe care ii asteapta, cel mai probabil, neintelegeri in familie si la serviciu. Nu va place sa vi se impuna nimic, astfel ca pot aparea neintelegeri cu superiorii sau factorii de decizie, si conflicte in familie. Incercati sa va stapaniti agresivitatea si fiti mai toleranti-doar asa puteti diminua tensiunile.



Zodia Scorpion este al optulea semn din horoscop si este guvernat de Pluto. Aceasta planeta induce spirit autoritar, activ, simt al organizarii, subtilitate si intuitie. Nativul Scorpion e introvertit si greu de descifrat de catre cei din jur. Comportamentul lui nu reflecta decat putin din adevaratele lor trasaturi de caracter si de multe ori provoaca surprize celor apropiati. Cel nascut sub semnul Scorpion pare rezervat, rece, calm, insa ascunde o viata interioara intensa, incarcata de sentimente si preocupari. Are un temperament vulcanic si e gata sa explodeze mai ales atunci cand se vede nevoit sa isi sustina cu vehementa punctul de vedere. In foarte multe cazuri nativul Scorpion e preocupat de psihologie, puterea mintii, mistere si domenii oculte. Analizeaza atent problemele si e preocupat de studii ce uneori par insipide pentru altii. Independent, hotarat si ambitios, nu se lasa influentat de parerile celor mai puternici si nici de conceptii traditionaliste. Zodia Scorpion e magnetica, puternica, misterioasa, iar cei nascuti sub acest semn par sa fie capabili sa iti citeasca gandurile. Personalitate puternica, nativul Scorpionul poate fi in extreme. Pe de o parte poate fi cel mai loial prieten, dar si cel mai perfid, in functie de ce trasaturi predomina. Spiritul critic cu care e inzestrat il face sa simta o placere deosebita in a demasca punctele slabe ale celor din jur. Poseda calitati de lider, spirit organizatoric si stie sa se impuna in fata celorlalti. Nu ii plac jumatatile de masura si merge pe premiza 'Totul sau nimic', luptand inversunat pentru ce isi doreste. In ceea ce priveste relatiile umane, nativul Scorpion e un prieten loial si afectuos. Totodata e agreabil in discutii, rezervat, demn si curtenitor. In cuplu, vad uniunea cu persoana iubita ca pe un angajament. Iubesc cu intensitate, senzualitate si pasiune. Zodia Scorpion reprezinta cel mai pasional si sexi semn din horoscop.


Perioada: 23 octombrie - 21 noiembrie

Numere norocoase: 2, 4, 8 si 9

Elementul caracteristic pentru zodia Scorpionului: Apa

Planetele care guverneaza zodia Scorpionului:Pluto si Marte
Star Scorpion
Temperament si Caracter Zodia Scorpionului

Zodiac ScorpionDescriere: Acest semn simbolizeaza perioada de fermentatie si de descompunere din natura si totodata renasterea persoanelor, proiectelor, idealurilor si ambitiilor, asemeni reîntruparii pasarii Phoenix din propria-i cenusa.

Exista credinta ca moartea unui membru al unei familii sau mici comunitati este imediat urmata (la cateva luni sau la un an) de nastere unui "scorpion", si invers, decesul unui "scorpion" va avea drept consecinta nasterea unui copil în acea comunitate.

Nativul este foarte energic în sensul preocuparile sale, chiar daca uneori pare foarte linistit si pasiv; aceasta aparenta se produce deoarece se învaluie constant în mister si nu-si destainuie în nici o împrejurare aspiratiile, urmand astfel singura cale care, în opinia sa, îi va permite sa castige.

Aceasta discretie o manifesta în toate afacerile sale, sentimentele sau materiale si chiar daca uneori devine foarte vorbaret, nu veti afla mare lucru din arhiva sa secreta. Trasaturile ce-l caracterizeaza cel mai bine sunt: dinamismul, dorinta de a învinge si mai ales spiritul de independenta si de posesiune.

Nu suporta sa depinda de nimeni si în nici un caz de persoane pe care nu le agreeaza. În acest scop porneste în mod firesc sa-si împlineasca singur ambitiile, neasteptand în general nimic de la nimeni si fiind în pierdere atunci cand o face. El stie ca daca nu-si ia singur ceea ce doreste nu va parcurge nici jumatate din drumul pe care are de mers pana la "pamantul fagaduintei".

Într-adevar, statistic vorbind, se pare ca cei din aceasta zodie nu se pot astepta la mosteniri, recompense picate din cer sau premii onorifice, tot ceea ce dobandesc fiind rezultatul exclusiv al unei munci îndarjite. Asa ca tipurile pozitive ale acestui semn vor avea în permanenta o mare dorinta de munca, ceea ce demonstreaza ca poseda o luciditate remarcabila.

Ei nu se vor împiedica în pasiuni si interese meschine, ci vor urmari întotdeauna scopuri nobile, vor fi generosi, de o curiozitate si de o sete de cunoastere devoratoare, care vor fi sustinute de o inteligenta vie si patrunzatoare. Acest tablou al scorpionilor pozitivi se poate completa si cu alte trasaturi, precum: curajul, loialitatea, onestitatea si largimea orizontului lor spiritual.

La antipod, scorpionii negativi sunt violenti, distructivi, foarte razbunatori, viciosi, egoisti, deosebit de orgoliosi si de o gelozie devastatoare, adica genul de oameni cu care e periculos sa ai de-a face. Fireste ca, la fel ca peste tot, acestia sunt doar polii teoretici ai calitatilor si defectelor nativilor, situatii ce se întalnesc destul de rar în realitate, majoritatea dintre ei fiind un amestec, în diferite proportii, între cele doua laturi.

Fireste ca, la fel ca peste tot, acestia sunt doar polii teoretici ai calitatilor si defectelor nativilor, situatii ce se întalnesc destul de rar în realitate, majoritatea dintre ei fiind un amestec, în diferite proportii, între cele doua laturi. Scorpionul este semnul cel mai posesiv din tot zodiacul si, desi aceasta trasatura poate fi dublata de o mare generozitate, nu agreeaza ideea ca ceva cei apartine sa-i fie luat sau folosit fara stirea sa.

Ce este a lui, în mod categoric nu poate fie si al altuia si cei ce se joaca cu acest principiu de baza al sau se joaca cu focul. Se spune ca razbunarea lui este cea mai cumplita si mai diabolica dintre toate cate exista si chiar daca acest lucru nu se verifica întotdeauna, e bine sa nu se conteze prea mult pe asta, caci e ca si cum ai risca "la ruleta ruseasca".

Este foarte mandru, uneori chiar sub o aparenta umila si stie în orice moment ce vrea de la viata, ce poate si ce trebuie sa faca pentru planurile sale. Un scorpion dezorientat e cu siguranta bolnav sau trece printr-o stare de depresie de care sufera periodic. O mare calitate a sa este ingeniozitatea da care da dovada în orice situatie mai dificila, situatie ce va fi astfel depasita fara prea mari probleme.

Nu este niciodata linistit, ci se agita într-o directie sau alta pentru a progresa pe calea pe care si-a trasat-o ferm si pe care o are foarte clara în minte. Fata de prieteni este loial, generos si sincer, desi pastreaza o rezerva de cele mai multe ori, ce tine de stilul sau de viata, de munca si mai ales de lupta - caci el îsi circumscrie toate actiunile sub aceasta ultima notiune. Ceilalti nu trebuie sa se simta jigniti din acest motiv, caci se poate conta pe el, atunci cand exista o apropiere sufleteasca reciproca.

Nativii acestui semn (cei împacati cu sine îndeosebi) exercita un mare magnetism asupra anturajului si au în privire o putere aproape hipnotica.

Dealtfel, legat de acest aspect inconstiental comportamentului lor, sunt foarte preocupati de tot ce are legatura cu ocultismul si, mergand mai departe, de o viziune generala aupra vietii si a mortii, ai misterelor existentei umane si ale Cosmosului.

De aceea, atunci cand nu au înclinatii artisitice sau comerciale, se vor orienta în aceasta a treia directie, anume spre domeniile ce deschid un orizont extrem de amplu, ca religia ori filozofia. În toate locurile în care traieste si în toate profesiile în care activeaza, scorpionul are ca dorinta principala sa fie cel mai bun, cel mai capabil, si atunci cand îsi atinge acest scop o face în mod firesc, fara sfortari parca, avand însa în spate un mare volum de munca fizica si consum nervos.

Îi plac riscurile, tot ceea ce implica pericole si are un pronuntat gust pentru aventura. Scorpionii sunt parinti foarte buni, atenti la educatia copiilor lor, la dezvoltarea deplina a capacitatilor acestora si la insuflarea unor conceptii corecte si realiste despre lume si viata.

Zodiac ScorpionBoli: În primul rand afectiuni ale organelor genitale, precum si ale rinichilor, ori ale ficatului.

Trebuie acordata multa atentie depresiunilor nervoase provenite din epuizarea prin munca, din trairile prea intense, ori din melancoliile specifice a acestei zodii. Adesea nativii au insomnii congenitale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu